Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române (18.11.2018)

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat duminică, 18 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureș – Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienți.

Pacienții prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului au fost asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București și au fost transportați la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia.

Misiunea s-a efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților.

Aeronava a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu – comandant aeronavă și doi piloți, căpitanii Valentin Chiriac și Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. a fost alcătuită din colonelul medic Dragoș Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu și plutonierul Elena Călin.


© Copyright
Fortele Aeriene Romane
Certmil