In MEMORIAM Căpitan-comandor (p.m.) Florin Rotaru

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriane “Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, a căzut la datorie sâmbătă, 7 iulie, în urma unui accident aviatic petrecut la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene de la Fetești.

Ofiţerul, în calitate de pilot pe aeronava MiG -21 LanceR, s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul mitingului aerian organizat pe aerodromul militar Borcea.
Locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a născut la data de 1 aprilie 1982, în localitatea Vaslui din judeţul Vaslui.

Era încadrat pe funcţia de instructor șef zbor patrulă 4 Aviaţie, instructor subunități de luptă în Escadrila 861 Aviatie Luptă a Bazei 86 Aeriană.

De-a lungul carierei sale, a fost pilot, pilot șef, instructor șef zbor și împuternicit pentru a asigura îndeplinirea funcției de comandant patrulă aviaţie instrucție, cumulând astfel aproximativ 400 de ore se zbor, 250 dintre acestea fiind la manşa aeronavei MiG – 21 LanceR.

A urmat cursurile Liceului Militar “Ştefan cel mare” din Câmpulung Moldovenesc iar în anul 2005 a absolvit Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, devenind pilot de aviaţie de vânătoare şi bombardament.
Şi-a perfecţionat pregătirea urmând o serie de cursuri de carieră şi de specializare, cel mai important fiind în anul 2009, atunci când a făcut trecerea de pe aeronava IAR 99 Şoim, pe aeronava MiG – 21 LanceR.

Ofiţerul era calificat să execute zboruri în toate condiţiile meteorologice, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Pe parcursul carierei sale, acesta a participat la la misiuni şi exerciţii naţionale şi internaţionale, precum Thracian Star, Thracian Eagle, Blue Bridge, Blue Danube sau Rammstein Guard.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru era căsătorit şi avea doi copii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil