Ceremonia de repatriere a militarilor români care au asigurat rotația a II-a din responsabilitatea Forțelor Aeriene Române în cadrul misiunii Resolute Support Afganistan

În data de 1 martie 2019, începând cu orele 11.00, Statul Major al Forțelor Aeriene organizează,  la Baza 90 Transport Aerian, ceremonia militară prilejuită de întoarcerea în țară a Detașamentului Protecția Forței pentru  Consilieri Forțe Aeriene și a Echipei de Consilieri Mentenanță Forțe Aeriene.

Militarii români au asigurat rotația aII-a din responsabilitatea Forțelor Aeriene Române în cadrul misiunii Resolute Support, desfășurată în perioada septembrie-februarie în teatrul de operaţii Afganistan. Misiunea detașamentului a avut ca scop instruirea, consilierea şi asistenţa Forţelor Naţionale Afgane în bazele aeriene din Kabul și Kandahar, precum şi asigurarea protecţiei forţei.

În mod specific, contingentul românesc a fost format dintr-un detașament de 14 militari specialiști ai Forțelor Aeriene Române, cu atribuții în consilierea pe linia executării mentenanței la aeronavele din dotare și un detașament alcătuit din 25 de militari (dintre care 15 din cadrul Forțelor Terestre Române) cu atribuții în asigurarea protecției forței pe timpul instruirii teoretice și practice.

Jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt rugați să transmită până joi, 28 februarie, ora 14.00, pe adresa de e-mail: um01961@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați, între orele 10.00 și 10.30, la intrarea în Baza 90 Transport Aerian.

Persoană de contact: colonel Ionuț Neamu, telefon: 0724 348 252

***

Misiunea Resolute Support se execută în Afganistan sub egida NATO .

Implicarea României în TO se fundamentează pe o serie de rațiuni majore, cum ar fi:

  • angajamentul ţării noastre faţă de succesul celei mai ample operaţii a NATO;
  • asigurarea unui mediu stabil în Afganistan;
  • securitatea euro-atlantică şi internaţională.

România a participat la RSM încă de la debutul său, iar în prezent dispune de un contingent de aproximativ 700 militari.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top