Albatrosul

Aspect de la exercitiu - plecarea in misiune a unui elicopter, foto Laura Cozlov

În perioada 28 martie – 02 aprilie 2011, la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, Boboc s-a desfăşuraz exerciţiul Albatrosul 2011.

Scopul exerciţiului a constat în antrenamentul unui detaşament de elicoptere dislocabil, destinat să opereze într-un teatru de operaţii, conform angajamentelor asumate de România în calitatea sa de membru NATO.

aparţănând  flotilelor aeriene din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene, îmsumând aproximativ 130 de militari şi 9 elicoptere de tip IAR-330 (în variantele SOCAT şi MEDEVAC), precum şi personal şi echipamentele specializate pentru cercetare şi decontaminare CBRN.

Obiectivele exerciţioului au constat în antrenarea personalului detaşamentului pentru a opera într-un teatru de operaţii internaţional, în orice condiţii, ziua şi noaptea, într-un mediu cu ameninţări convenţionale şi CBRN, în conformitate cu standardele NATO.

Aspect de la exercitiu - decontaminarea elicopterului, foto Laura Cozlov Aspect de la exercitiu - acordarea primului ajutor, in urma unui accident de masina, foto Laura Cozlov


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top