PRIMUL ZBOR ÎN SIMPLĂ COMANDĂ (28.11.2014)

Joi, 27 noiembrie a.c., locotenent-comandorul Mihăiţă Marin este al treilea pilot român care a zburat în simplă comandă cu aeronava de luptă F-16 -Fighting Falcon. Zborul cu aeronava F-16 s-a realizat în cadrul cursului de pregătire pentru trecerea pe aeronave de luptă F-16 care se desfăşoară la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia.
Locotenent-comandorul Mihăiţă Marin este pilot de vânătoare la Baza 86 Aeriană, Borcea, cu o experienţă de peste 10 ani acumulând un număr de aproximativ 800 de ore de zbor, din care 500 pe aeronava MiG-21 LanceR.
De-a lungul carierei a participat la misiuni şi exerciţii naţionale şi internaţionale: „Thracian Star”, „Blue Bridge”, „Tunetul”, „Vulturul” etc.
***
Detaşamentul de militari ai Forţelor Aeriene Române care urmează cursul de pregătire pentru trecerea pe aeronava F-16 în Baza 5 Aeriană, Monte Real, Portugalia, este format din 23 de militari şi include ofiţeri şi maiştri militari: piloţi, personal tehnico-ingineresc şi specialişti în planificare. Din seria actuală fac parte trei piloţi care realizează trecerea pe aeronava de luptă F-16 Fighting Falcon.
Programul este prevăzut să se desfăşoare în mai multe serii, pe o durată de aproximativ doi ani, şi include pregătirea unui număr de 80 de militari, dintre care nouă piloţi.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top