Paradă militară de Ziua Naţională, la Bucureşti (28.11.2014)

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa luni, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.
Militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.
Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc luni, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori.
Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – B-dul Regina Elisabeta – B-dul Eroilor Sanitari – Şoseaua Cotroceni – B-dul Iuliu Maniu – B-dul Vasile Milea – B-dul Timişoara.
De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.
Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.
Accesul jurnaliştilor care doresc să asiste la parada militară din Piaţa Constituţiei se va face doar prin Bulevardul Libertăţii, dinspre Splaiul Independenţei, până la ora 10.00.
* * *
Repetiţia generală a paradei va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, în Piaţa Constituţiei (Bulevardul Libertăţii), începând cu ora 8.00.
Jurnaliştii care doresc să asiste la repetiţia generală vor fi aşteptaţi sâmbătă, începând cu ora 10.00, în Piaţa Constituţiei, prilej cu care vor putea fi ridicate şi ecusoanele de acces pentru paradă.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top