Exercițiu demonstrativ de poliție aeriană întărită, în Baza 86 Aeriană Borcea

       Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Turce desfășoară miercuri, 6 martie, un exercițiu demonstrativ de poliţie aeriană întărită, la care sunt invitați jurnaliști acreditați la MApN.
       Scenariul exercițiului cuprinde interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și retur. Piloții români și turci vor aplica procedurile NATO pentru astfel de situații, iar la finalul secvenței, după aterizarea la Baza 86 Aeriană de la Fetești, va fi prezentată o expoziție statică și un exercițiu de alertare a personalului implicat în astfel de misiuni.
       Având în vedere numărul limitat de locuri la bordul aeronavei C-27 J Spartan, în avion vor avea acces doar cameramani și fotografi, câte un reprezentant per instituție media, în limita locurilor disponibile, în ordinea primirii solicitărilor de acreditare.
       În atenția cameramanilor și fotografilor
       Pentru acreditare, cameramanii și fotografii care doresc să preia imagini de la bordul aeronavei C- 27 J Spartan pe timpul exercițiului de interceptare sunt rugați să transmită până joi, 29 februarie, ora 15.00, pe adresa de e-mail proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon).
       Cameramanii și fotografii acreditați pentru preluarea imaginilor din aeronavă vor fi așteptați miercuri, 6 martie, în intervalul orar 08.30 – 09.00, la sediul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni (str. Zborului nr.1). Accesul în bază se va face cu actul de identitate și legitimația de presă. Persoană de contact: căpitan Burlacu Mădălina, tel. 0743510520.
       După finalizarea activității, aeronava se va întoarce în baza Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orei 14.00.
       Structurile de comunicare ale NATO, Ministerului Apărării Naționale și Statului Major al Forțelor Aeriene vor pune la dispoziția presei materiale foto/video, după finalizarea exercițiului.
       În atenția reporterilor:
       Jurnaliștii interesați de secvența activității care va avea loc în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” sunt rugați să transmită până joi, 29 februarie, ora 15.00, pe adresa de e-mail proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă, numărul de telefon) și datele de identificare ale autovehicului de transport, pentru acces în bază.
       Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați miercuri, 6 martie, între orele 10.30 și 11.00, la Punctul de control al Bazei 86 (Str. Blocuri Bărăganu nr. 1, jud. Călărași). Accesul se va face în baza actului de identitate și a legitimației de presă. Persoană de contact: căpitan Dobre Mădălina, tel. 0743.465.516.
                                                                     ***
       În prezent, Forţele Aeriene Române execută în țara noastră, împreună cu militari din Forțele Aeriene Turce, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Acestea contribuie la întărirea capacităţii de reacţie şi la descurajarea unor posibile acțiuni ostile, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce.
       Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă, care se desfășoară pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top