Informație de presă

       Statul Major al Forţelor Aeriene organizează, în perioada 11-15 decembrie 2023, o campanie de promovare a ofertei educaţionale a Forţelor Aeriene în cinci oraşe din ţară. Traseul activităților de promovare se va desfăşura astfel:
– Tecuci, judeţul Galaţi, în data de 11 decembrie;
– Bârlad, judeţul Vaslui, în data de 12 decembrie;
– Oneşti, judeţul Bacău, în data de 13 decembrie;
– Vălenii de Munte, judeţul Prahova, în data de 14 decembrie;
– Piteşti, judeţul Argeş, în data de 15 decembrie.
       În cadrul întrunirilor, desfăşurate cu sprijinul centrelor militare judeţene, atât elevii de liceu, cât şi persoanele interesate de o carieră militară vor afla detalii privind oferta educaţională a învăţământului militar de aviaţie, dar şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru selecţionarea și parcurgerea cursurilor acestor instituţii militare de învăţământ superior şi postliceal.
 Totodată, persoanelor interesate li se vor prezenta aspecte legate de cariera piloţilor şi a militarilor Forţelor Aeriene, oferite de reprezentanţi ai Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor „Aeriene Traian Vuia” şi de militari din cadrul bazelor aeriene.
       La sfârşitul fiecărei activităţi, în funcţie de condiţiile meteorologice, aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române vor survola locaţiile.
                                                              ***
       Demersul este condus de reprezentanţi ai Oficiului personal şi mobilizare din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene, iar la activități pot participa atât elevii din clasele terminale din colegiile tehnice şi reale din judeţele vizate, respectiv Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Argeş, cât şi persoanele interesate de o carieră militară.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top