Ceremonia de inaugurare a Centrului European de Instruire F-16, în Baza 86 Aeriană

       Ceremonia de inaugurare a Centrului European de Instruire F-16 (European F-16 Training Center – EFTC) va avea loc luni, 13 noiembrie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești.
       Reprezentanții mass-media interesați să participe la activitate sunt rugați să transmită solicitarea de acreditare până sâmbătă, 11 noiembrie, ora 13.00, pe adresa de e-mail relpub.um01912@roaf.ro (numele și prenumele, instituția media reprezentată, nr CI și nr. legitimație de presă).
       Accesul jurnaliștilor acreditați în Baza 86 Aeriană se va face luni, 13 noiembrie, între orele 10.00 și 10.30, pe baza cărții de identitate și a legitimației de presă.
       Oportunități media:
       – orele 10.30-11.30 – turul bazei militare, interviuri cu piloți/ instructori/ personal de specialitate;
       – orele 12.00-13.00 – ceremonia de inaugurare, discursurile persoanelor oficiale;
       La ora 13.00 se vor încheia activitățile prilejuite de inaugurarea Centrului European de Instruire F-16.
                                                                   ***
       Centrul va fi un hub internațional pentru instruirea piloților de aeronave F-16 și va facilita creșterea interoperabilității dintre aliați.Totodată, acesta va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est. Conform acordului de colaborare, ministerul român al apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă, Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos pun la dispoziție aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și mentenanța.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top