Informație de presă

În data de 26 octombrie, în intervalul orar 16:00-18:30, în spațiul aerian național au avut loc, în cadrul a două secvențe, zboruri de antrenament cu aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române şi partenerilor NATO.

În cadrul primei secvențe, de tip Bomber Task Force, au participat aeronave de tip B-1B, aparținând partenerilor americani, iar în cadrul celei de-a doua secvențe, de tip Flexible Detterence Option, au participat aeronave de tipul Rafale, aparținând Forțelor Aeriene și Spațiale Franceze, aeronave EF-2000 Typhoon din cadrul Forțelor Aeriene Regale Spaniole, aeronave tip F-16 aparținând Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Turce, precum și sistemul de apărare cu baza la sol MAMBA, aparținând Forțelor Aeriene și Spațiale Franceze.

De asemenea, în cadrul exercițiului au mai participat aeronave de realimentare în aer, aeronave de supraveghere și comandă control, precum și Centrul de Raportare și Control (CRC) Moara Vlăsiei.

Forțele și mijloacele participante la antrenament au simulat un set de misiuni, în concordanță cu standardele NATO, împotriva un spectru complex de amenințări.

Exercițiul multinațional s-a desfășurat în conformitate cu legile și standardele naționale și internaționale și a susținut activitățile de vigilență aeriană ale Alianței pe flancul estic al acesteia și a demonstrat angajamentele NATO din regiune.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top