Forțele Aeriene Române, la exercițiul multinațional ,,MILEX 23”

   În perioada 16-22 octombrie 2023, un detașament format din 31 de militari și două elicoptere IAR-330 M din dotarea Bazei 90 Transport Aerian „Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu” participă la exercițiul multinațional ,,MILEX 23″ în Cádiz, Spania, organizat în premieră de European Union Military Staff (EUMS). Detașamentul este însoțit de o echipă mixtă formată din doi militari cu o autospecială EOD din cadrul Grupului EOD/ Statul Major al Forţelor Aeriene(SMFA) și alţi doi militari din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre.

   Comandantul detaşamentului de zbor, căpitan-comandor Ovidiu Nimigean a specificat că aceasta va fi cea mai lungă dislocare în zbor a elicopterelor IAR-330 M, pe traiectul Otopeni-Rota, însumând peste 3300 km, traversând Europa de la est la vest.

   Exercițiul multinațional are ca obiectiv perfecționarea instruirii echipajelor detașamentului pentru a fi în măsură să-şi îndeplinească misiunile în cadrul naţional şi ca forţă de răspuns a UE şi realizarea schimbului de experienţă privind tehnicile, tacticile şi procedurile specifice.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top