Radarul Gap Filler/TPS-79

Radarul TPS-79 R este un sistem radar mobil, destinat în principal pentru supravegherea spaţiului aerian la înălţimi mici şi medii, în cadrul misiunilor de control al spaţiului aerian (Air Traffic Control), precum şi pentru misiuni tactice de apărare aeriană (Air Defence).
Construit cu tehnologie semiconductoare şi având o mobilitate ridicată, sistemul radar poate funcţiona în toate condiţiile de climă şi teren. Sistemul este conceput pentru a-şi îndeplini misiunile independent sau inclus într-un sistem integrat de supraveghere aeriană.
Sistemul detectează şi urmăreşte automat ţintele aeriene din zona sa de supraveghere, determină coordonatele acestora şi realizează corelarea automată a informaţiilor primare, culese de radarul primar şi a celor secundare, culese de radarul secundar. Sistemul poate fi configurat să opereze independent sau integrat în cadrul unui sistem mai mare de ATC sau de supraveghere a spaţiului aerian.
Radarul TPS-79 R este capabil să opereze într-un mediu electromagnetic ostil, ţinte fixe, clutter atmosferic şi/sau marin, pe fondul unor puternice măsuri şi contramăsuri electromagnetice precum bruiaj activ şi pasiv, bruiaj de imitaţie etc. Primul sistem a intrat în dotarea Forţelor Aeriene în anul 2010.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top