Bucharest International Air Show 2023

      Cea de-a XIII-a ediție a celui mai mare spectacol aerian din România – Bucharest International Air Show (BIAS) se va desfășura sâmbătă, 26 august 2023, începând cu ora 10.00, la Aeroportul Internațional București Băneasa – „Aurel Vlaicu”.
      Piloții militari români vor prezenta evoluţii aeriene cu aeronave F-16 Fighting Falcon , IAR-99 Șoim, IAR-99 STANDARD, aeronave de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, AN-26, aeronave școală IAK-52, cu elicoptere IAR-330 şi IAR-316 B, dar şi lansări de paraşutişti, pentru a arăta publicului larg modul în care Forțele Aeriene Române își mențin standardele ridicate de pregătire și profesionalism.
      În cadrul expoziției statice vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, F-16 Fighting Falcon, IAR-99 ŞOIM, C-27J Spartan, AN-30, elicoptere IAR 330, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R, o instalaţie de lansare a rachetelor sol-aer HAWK, o instalaţie de lansare rachete M903/PATRIOT şi o autospecială EOD. Elementul de noutate îl constituie prezenţa simulatorului de MiG-21 LanceR, care va fi amplasat alături de simulatoarele de IAK-52 şi de simulatorul de zbor instrumental, la standul de prezentare a ofertei educaţionale a Forțelor Aeriene Române.
      La invitația Statului Major al Forțelor Aeriene, la BIAS 23 vor participa militari din forțele aeriene din Germania, Olanda, Regatul Haşemit al Iordaniei, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Statele Unite ale Americii, care vor prezenta tehnica din dotare, în expoziție statică, sau în cadrul evoluţiilor aeriene.
                                                                           ***
      În perioada 22 august – 28 august 2023, în zona de sud a României, vor avea loc zboruri la joasă înălţime cu aeronavele militare care vor participa la eveniment.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top