Aeronave românești la exercițiul Bomber Task Force

        Aeronave B-52 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite și aeronave ale partenerilor NATO au efectuat, în data de 9 martie, un antrenament în comun deasupra României, prin simularea atacului împotriva unor sisteme de apărare aeriană, în scopul îmbunătățirii capabilităților aliate.
        Exercițiul a avut ca scop antrenarea dinamică între sistemul MAMBA, aparținând Forțelor Aeriene Franceze, susținut de aeronave F-16 din cadrul Forțelor Aeriene Române și aeronave F-18 aparținând Forțelor Aeriene Spaniole, împotriva aeronavelor de tip EF-2000 Typhoon din cadrul Forțelor Aeriene Italiene şi a aeronavelor de tip F-15 şi B-52 Stratofortress ale partenerilor americani.
        Forțele și mijloacele participante la antrenament au simulat un set de misiuni, în concordanță cu standardele NATO, împotriva un spectru complex de amenințări.
        Exercițiul multinațional s-a desfășurat în conformitate cu legile și standardele naționale și internaționale și a susținut activitățile de vigilență aeriană ale Alianței pe flancul estic al acesteia și a demonstrat angajamentele NATO din regiune.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top