Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurele din 6 februarie

       Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută marți, 14 februarie, o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectată de cutremurele din 6 februarie.
       În baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, aeronavele militare vor transporta bunuri materiale donate de statul român şi vor decola din Baza 90 Transport Aerian marți, 14 februarie, în jurul orei 9.00. Una dintre aeronave va zbura pe ruta Otopeni – Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban).
       Jurnaliștii care doresc să fie prezenți la plecarea aeronavelor vor fi așteptați, între orele 8.15 și 8.30, la intrarea în Baza 90 Transport Aerian (str. Zborului nr.1, Otopeni).
       Persoană de contact: comandor Mihai Albu, tel. 0722 734 412.
                                                                      ***
       România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.
       Forțele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare și în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum și în anul 2019, în Albania.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top