Campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române

        În perioada 21 noiembrie – 09 decembrie 2022, Statul Major al Forțelor Aeriene desfășoară o campanie de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene în 10 orașe din țară. Activitățile de promovare se vor desfășura astfel:
– pe data de 21 noiembrie, Dolj, Craiova;
– pe data de 22 noiembrie, Olt, Slatina;
– pe data de 23 noiembrie, Dâmbovița, Târgoviște;
– pe data de 24 noiembrie, Vâlcea, Râmnicu-Vâlcea;
– pe data de 25 noiembrie, Sibiu;
– pe data de 5 decembrie, Vrancea, Adjud;
– pe data de 6 decembrie, Brăila;
– pe data de 7 decembrie, Tulcea;
– pe data de 8 decembrie, Constanța;
– pe data de 9 decembrie, Ialomița, Slobozia.
        În cadrul întrunirilor, desfășurate cu sprijinul centrelor militare județene, atât elevii de liceu, cât și persoanele interesate de o carieră militară, vor afla detalii privind oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal. Totodată, li se vor prezenta aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ale Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.
        La sfârșitul fiecărei activități, în funcție de condițiile meteorologice, aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor survola locațiile.

                                                                         ***

        Activitatea este condusă de reprezentanți ai Oficiului personal și mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar la activitate pot participa atât elevii din clasele terminale din colegiile tehnice și reale din județele vizate, respectiv Dolj, Olt, Dâmbovița, Vâlcea, Sibiu, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanța și Ialomița, cât și persoanele interesate de o carieră militară. 

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top