O aeronavă a Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea unui incendiu forestier din județul Maramureș

        O aeronavă C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, efectuează, începând cu data de 28 august, misiuni pentru stingerea incendiului forestier izbucnit în zona Vișeul de Sus din județul Maramureş.
        Astfel, duminică, 28 august, au fost executate patru misiuni de stingere a incendiului, iar luni, 29 august, aeronava a mai executat încă trei misiuni.
        În funcție de situația concretă din teren, Forțele Aeriene Române sunt pregătite să continue misiunile.
        Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

                                                                         ***

        În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere. Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău. De asemenea, au executat și trei misiuni internaționale – în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, și în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top