Ceremonia de certificare a detașamentului italian aflat în misiune în România

Ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Italiene sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită va avea loc miercuri, 15 decembrie, începând cu ora 12.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul italian, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) şi patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele patru luni, alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române şi aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Jurnaliștii interesați să asiste la ceremonie sunt rugați să transmită până marți, 14 decembrie, ora 12.00, pe adresa de e-mail: proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 15 decembrie, în intervalul orar 11.00 – 11.30, la sediul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu.

Persoană de contact: Căpitan Laura Cucoş, telefon 0740874248.


Rotația prezentă este cea de-a doua a militarilor din Forțele Aeriene Italiene la Mihail Kogălniceanu, după cea executată în anul 2019.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele italiene.

Dislocarea avioanelor Eurofighter Typhoon în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top