O nouă misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat joi, 14 octombrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta București – Timișoara, a trei pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.
Tot în data de 14 octombrie, o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a efectuat o misiune de transport umanitar, pe ruta București – Oradea, a cinci pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.
Echipele medicale care au monitorizat pacienții pe timpul celor două zboruri au fost formate din specialiști din cadrul SMURD, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.
Zborurile au fost efectuate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, cu sprijinul Uniunii Europene, prin Comisia Europeană, cu rambursarea cheltuielilor prin Mecanismul European Emergency Support Infrastructure.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top