Conferirea Emblemei de Onoare a Armatei României veteranului de război Florea Constantin, cu prilejul împlinirii vârstei de 105 ani

Veteranul de război sublocotenent (rtr) Florea Constantin, în vârstă de 105 ani, va primi joi, 23 septembrie, „Emblema de Onoare a Armatei României”, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, de la ora 12.00, la Căminul Cultural „Alexandru Arşinel” din oraşul Dolhasca, judeţul Suceava.
La activitate vor lua parte reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române.
Florea Constantin s-a născut în data de 25 septembrie 1916, în oraşul Dolhasca, județul Suceava, și a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviație din Iași. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviație în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român.
În august 1944 a fost luat prizonier pentru scurt timp de forțele sovietice la Țăndărei, județul Ialomița. Ulterior, după eliberare, a continuat să lupte alături de camarazii săi, ajungând până la aerodromul din Budapesta, iar după încheierea războiului, în anul 1945, a trecut în retragere.
Jurnaliștii interesați să asiste la activitate sunt rugați să transmită până miercuri, 22 septembrie, ora 14.00, pe adresa de e-mail: proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.
Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 23 septembrie, în intervalul orar 11.30 -11.45, la Căminul Cultural “Alexandru Arşinel” din oraşul Dolhasca, judeţul Suceava.
Persoană de contact: sublocotenent Denisa Tărlungeanu, telefon: 0727843469.
Activitatea se va desfășura cu respectarea reglementărilor în vigoare privind prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-Cov-2.

***

Emblema de Onoare a Armatei României reprezintă cea mai înaltă distincție onorifică din sistemul de distincții militare. Emblema se conferă prin ordin al ministrului apărării naționale, din proprie considerație sau la propunerea secretarilor de stat, a șefului Statului Major al Apărării ori a șefilor celorlalte structuri centrale ale Ministerului Apărării Naționale sau subordonate nemijlocit ministrului apărării naționale, pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top