Aniversarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene, la Capu Midia

      Marți, 21 septembrie, începând cu ora 11.00, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, judeţul Constanţa, va fi organizată o ceremonie dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene.

      Cu acest prilej, va avea loc un exerciţiu cu trageri reale sol-aer și va fi organizată o expoziţie de tehnică militară şi fotodocumentară.

      Jurnaliștii interesați să asiste la activitate sunt rugați să transmită până luni, 20 septembrie, ora 15.00, pe adresa de e-mail proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehiculului de transport.

      Reprezentanții mass-media vor fi așteptați marți, 21 septembrie, între orele 10.15 și 10.45, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, din Capu Midia.

      Persoană de contact: sublocotenent Denisa Tărlungeanu, telefon 0727843469.

***

      La 19 septembrie 2021 se împlinesc 105 de ani de la prima victorie antiaeriană, materializată prin doborârea unui avion inamic, care a avut loc pe timpul luptelor de la Flămânda și, totodată, înființarea armei Rachete și Artilerie Antiaeriană – armă de bază în arhitectura de astăzi a Forțelor Aeriene Române.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top