Sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, marţi, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori.
La ceas aniversar, cinstim memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri.
Totodată, în cadrul acestei ceremonii, se va acorda Drapelul de Luptă Regimentului 74 PATRIOT, unitatea tactică de luptă, înfiinţată la 1 decembrie 2018, a cărei misiune onorantă este de a operaţionaliza prima tehnică militară capabilă să protejeze împotriva unui spectru larg de ameninţări aeriene.
Acest moment cu profunde semnificaţii în viaţa unităţii are o încărcătură emoţională aparte pentru toţi cei care servesc patria sub puterea legământului faţă de Drapelul de Luptă, simbol al gloriei, vitejiei şi onoarei militare.

***

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. La 17 iunie, în urmă cu 111 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.
Drapelul de luptă al unității militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare și este confecționat în ateliere speciale și este compus din flamură, hampă, acvilă și accesorii.



© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top