Vizita în România a şefului Statului Major al Apărării din Spania

       Amiralul Teodoro Esteban Lopez Calderon, şeful Statului Major al Apărării din Spania, va efectua, în perioada 24-26 martie, o vizită în România, la invitația şefului Statului Major al Apărării, generalul locotenent Daniel Petrescu.

       Agenda oficială a vizitei amiralului Teodoro Esteban Lopez Calderon în România va include o întrevedere cu şeful Statului Major al Forţelor Aeriene generalul maior Viorel Pană,precum şi o întâlnire cu militarii detașamentului spaniol dislocați la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, joi, 25.03.2021, începând cu ora 16.00.
           Întrevederea celor doi oficiali reprezintă o oportunitate de a discuta subiecte de interes comun în domeniul forțelor aeriene referitoare la contribuția și rolul Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Spaniole, în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice și de a dezvolta și întări relațiile de cooperare bilaterală România-Spania.

       Jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt rugați să transmită până joi, 25 martie, ora 12.00, pe adresa de e-mail: proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport. Reprezentanții mass-media sunt așteptați joi, 25 martie, în intervalul orar 15.15 – 15.30, la sediul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu.

       Persoană de contact: colonel Ionuț NEAMU, telefon: 0724 348 252.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top