Vizită oficială la sediul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii

       Militarii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, județul Cluj, vor fi vizitați joi, 4 februarie, de însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, David Muniz, şi de comandantul Escadrilei 31 Aviano, general de brigadă Jason E. Bailey.

       Vor fi discutate, în cadrul vizitei, subiecte de interes comun în domeniul forţelor aeriene referitoare la contribuţia şi rolul Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene ale SUA în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, precum şi la cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic România – SUA.

       În cadrul evenimentului va fi prezentată, în expoziție statică, o aeronavă MQ-9 Reaper.

       Jurnaliștii interesați să asiste la expoziția de tehnică și să participe la declarațiile de presă ce vor fi organizate cu această ocazie sunt rugați să transmită până miercuri, 3 februarie, ora 14.00, pe adresa de e-mail: proff@roaf.ro, datele personale (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon, numărul de înmatriculare al carului pentru reportaj) precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

       Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 4 februarie, în intervalul orar 10.00 – 10.30, la sediul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii din județul Cluj.

       Persoană de contact: colonel Ionuț NEAMU, telefon: 0724 348 252.

                                                               * * *

       Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și circa 90 de militari aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

       Militarii americani vor executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

       Prezenţa partenerilor americani pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, activităţile desfăşurate în comun fiind un element cheie în creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părţi.

       Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii și România contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

       Aeronava MQ-9 Reaper este un vehicul aerian fără pilot (UAV) capabil să efectueze operații de zbor comandate de la distanță sau autonome, fiind dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF).

       Personalul care operează aeronava este dispus, de regulă, în facilităţi militare staţionare şi poate să angajeze obiective și să observe terenul folosind mai mulți senzori, inclusiv o cameră termografică. Comanda operatorului durează 1,2 secunde pentru a ajunge la dronă printr-o legătură prin satelit. MQ-9 Reaper este echipat cu șase rampe de acroșaj, rampele de acroșaj interioare pot transporta maxim 680 kg fiecare și permit transportul rezervoarelor de combustibil externe. Rampele de acroșaj de la mijlocul aripilor pot transporta câte 600 kg (270 kg) fiecare, în timp ce rampele de acroșaj din exterior pot transporta maxim 200 de kilograme (91 kg) fiecare.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top