Ziua Distinșilor Vizitatori, organizată în cadrul exercițiului comun româno-american DACIAN REAPER-20

       Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20 va avea loc marți, 11 februarie, începând cu ora 11.30, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

       Cu această ocazie, vor fi prezentate principalele informații referitoare la exercițiu și va fi organizată o expoziție statică ce va include tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.

       Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt rugați să transmită până luni, 10 februarie, ora 14.00, la adresa de e-mail: baza71aeriana@yahoo.ro, următoarele informații: nume, prenume, seria și numărul CI, instituția media pe care o reprezintă, numărul de înmatriculare al autovehicului cu care se deplasează și al carului de transmisie.

       Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați marți, 11 februarie, în intervalul orar 10.30-11.00, la sediul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Persoană de contact pentru detalii suplimentare: colonel Ionuț Neamu, telefon 0724 348 252.

* * *

       În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

       Militarii americani fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care își îndeplinește misiunile de informații, supraveghere și cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, și aparține 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

       Statele Unite ale Americii colaborează îndeaproape cu România pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top