Detașamentul de patru Elicoptere “Carpathian Pumas”, pregătit pentru a doua rotație în misiunea de menținere a păcii din Mali

În perioada 27.01-27.03.2020, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu,  are loc pregătirea pentru a doua rotație a Detașamentului de patru elicoptere dislocabil “Carpathian Pumas”, care va prelua Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA). După parcurgerea programului de instruire și desfășurarea activităților pentru ridicarea nivelului capacității operaționale, detașamentul va fi în măsură să execute misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe și materiale, patrulare aeriană și misiuni de observare, în conformitate cu procedurile și metodele ONU. În cadrul pregătirii pentru misiune, militarii se instruiesc conform listei cu cerințele esențiale ale misiunii, își însușesc cadrul legislativ care reglementează activitățile în cadrul ONU, cunosc situația politico-militară din Mali, precum și elementele de cultură și tradiție specifice țării gazdă.

***

Primul detașament român participant la această misiune care a început la mijlocul lunii octombrie 2019 este compus din aproximativ 120 de persoane (piloți, personal tehnic și medical) și patru elicoptere IAR-330 Puma L-SAR. România sprijină ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecția civililor și împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate.

© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top