Airbus Helicopters România a primit prima certificare de la Autoritatea Aeronautică Militară Națională

În data de 09.12.2019, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, Autoritatea Aeronautică Militară Națională a înmânat companiei Airbus Helicopters România primul certificat privind autorizarea proiectării modificărilor și modernizărilor aeronavelor de stat din România, conform cerinței RMAR 21 (Romanian Military Airworthiness Requirements).

În baza acestei autorizări, Airbus Helicopters România va putea proiecta și aproba modificări și reparații minore, precum și de a elabora certificate suplimentare de tip în scopul obținerii unei aprobări de la Autoritatea Aeronautică Militară Națională. De asemenea, activități de proiectare similare vor putea fi operate pe alte elicoptere ale altor state, cu condiția ca acestea să accepte și să recunoască autorizarea deținută de Airbus Helicopters Romania.

***

Cerința RMAR 21 (Romanian Military Airworthiness Requirements) privește certificarea aeronavelor de stat din România și a produselor, pieselor și echipamentelor aferente, precum și certificarea organizațiilor de proiectare și producției.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top