Activități dedicate aniversării Zilei Armatei României

Vineri, 25 octombrie 2019, cu prilejul sărbătoririi ”Zilei Armatei României”, pe teritoriul național au loc ceremonii militare și religioase care vor cuprinde depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Statul Major al Forțelor Aeriene participă la activitățile dedicate Zilei Armatei României prin survol la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol București și la obiective din localitățile Păuliș, Carei, Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Târgu Mureș, Timișoara, Buzău, Satu Mare și prin parașutări la obiective din localitățile Ghimpați și Târgu Mureș.

Începând cu ora 09:30, în Parcul Carol din București, Forţele Aeriene Române vor participa la activitate cu un elicopter IAR-330 în expoziție statică, iar în evoluție dinamică cu aproximativ 12 aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, IAR-99 Şoim, C-27J Spartan, C-130 Hercules şi IAR-330 Puma. De asemenea, în cadrul evenimentului, la standul de promovare a carierei militare, vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe informații despre învățământul militar din Forțele Aeriene.

În perioada 23-24 octombrie, în zona Mormântului Ostașului Necunoscut din Parcul Carol București, sunt planificate antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Armatei României.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top