Exercițiul BLUE BRIDGE 2019

        În perioada 16-21 septembrie, în Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”, Baza 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”  și Baza Aeriană ”Graf Ignatievo” din Bulgaria, se desfășoară exercițiul BLUE BRIDGE 2019.

        Scopul principal al exercițiului este antrenarea în comun a Forțelor Aeriene Române, a Forțelor Aeriene Bulgare și a Forțelor Aeriene Canadiene în aplicarea procedurilor de Poliție Aeriană în zona frontierei comune româno-bulgare.

        În cadrul BLUE BRIDGE 2019, Forțele Aeriene Române participă cu două aeronave de tipul MiG-21 LanceR, două aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriene, iar Forțele Aeriene din Bulgaria cu patru aeronave MiG-29 și o aeronavă de transport C-27J Spartan. Forțele Aeriene Regale din Canada participă cu patru aeronave F-18 Hornet.

        Participarea personalului și tehnicii din Forțele Aeriene reprezintă un prilej de instruire într-un mediu internațional, prin exersarea tehnicilor, tacticilor, procedurilor NATO și, implicit, creșterea nivelului de interoperabilitate.

* * *

        Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun sunt parte integrantă a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top