A treia rotație a Forțelor Aeriene Regale Canadiene în România, în vederea executării misiunii de Poliție Aeriană Întărită alături de Forțele Aeriene Române

        Ceremonia de certificare NATO a detașamentului canadian în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană întărită va avea loc vineri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

        Detașamentul canadian format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) cu cinci aeronave CF-188 Hornet, vor executa misiuni de Poliție Aeriană întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române și aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

        Pentru acreditare, jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt rugați să transmită până joi, 12 septembrie, ora 14.00, pe adresa de e-mail: proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

        Reprezentanții mass-media sunt așteptați vineri, 13 septembrie, în intervalul orar 09.45 – 10.15, la sediul Bazei 57 Aeriene  Mihail Kogălniceanu. 

        Persoană de contact: colonel Ionuț Neamu, telefon: 0724 348 252.

* * *

        Urmare a unei colaborări fructuoase, Forțele Aeriene Regale Canadiene se află la a treia rotație în România, după cele executate în perioadele septembrie-decembrie 2018 și septembrie-decembrie 2017. În timpul misiunilor anterioare, detașamentul canadian a fost angajat în exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilității între Forțele Aeriene ale României și Canadei.

        Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Canadiene.

        Dislocarea avioanelor CAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top