Vizita în România a comandantului Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa (COMUSAFE)

La invitația generalului-maior Viorel Pană, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), generalul Jeffrey L. Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa, a efectuat, în perioada 09-10 iulie, o vizită în România.

Agenda oficială a generalului american a inclus o întrevedere cu generalul-maior Viorel Pană și cu echipa de comandă a SMFA, o întâlnire cu militarii detașamentului american dislocați la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, participanți la exerciţiul bilateral româno-american DACIAN VIPER 2019, precum și vizitarea facilităților bazei. De asemenea, generalul Harrigian a vizitat și sistemul defensiv antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu.

Întrevederea celor doi oficiali a reprezentat o oportunitate de a discuta subiecte de interes comun în domeniul forțelor aeriene referitoare la contribuția și rolul Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene ale SUA, în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice și de a dezvolta și întări relațiile de cooperare bilaterală în cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

Pe traiectul zborului de la Otopeni la Câmpia Turzii, aeronava care transporta delegația generalului Harrigian a fost inclusă într-un exercițiu, fiind interceptată și însoțită de avioanele F-16 Fighting Falcon, din cadrul Bazei 86 Aeriene, aeronave care execută Serviciul de Luptă și poliție Aeriană, sub comandă NATO.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top