Ziua Distinșilor Vizitatori la Exercițiul Istria 19

          Joi, 20 iunie, începând cu orele 12.30, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană – Capu Midia va avea loc Ziua Distinșilor Vizitatori, organizată în cadrul exercițiului tactic cu trupe și trageri de luptă „Istria 19”.

          În cadrul exercițiului, ce are loc în perioada 03- 23.06.2019, se vor executa trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Hawk, SA-6 și SA-8, pe ținte reale. Noutatea absolută este dată de prezența în cadrul exercițiului a unor structuri aparținând C 10/AAMDC/USAREUR ce vor executa trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Patriot și Avenger.

          Pentru acreditare, jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt rugați să transmită până miercuri, 19 iunie, ora 14.00, pe adresa de e-mail: proff@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

          Reprezentanții mass-media sunt așteptați joi, 20 iunie, în intervalul orar 11.30 – 12.00, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană – Capu Midia. 

          Persoană de contact: colonel Ionuț Neamu, telefon: 0724 348 252

                                                      ***


          Exercițiul tactic cu trupe și trageri de luptă „Istria 19” este un exercițiu de nivel tactic cu trupe în teren și trageri reale de luptă, executat în baza unui scenariu fictiv, destinat instruirii și evaluării structurilor de apărare aeriană cu baza la sol din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „Nicolae Dăscălescu”.

          Exercițiul are ca scop perfecționarea capacității de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, precum și antrenarea și evaluarea echipelor de luptă în condiții apropiate de cele ale câmpului de luptă modern, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.
         În acest an, „Istria 19” este integrat în exercițiul multinațional SABER GUARDIAN 19.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
top