Exercițiu de poliție aeriană cu Forțele Aeriene Regale Canadiene

Exercițiu de poliție aeriană cu Forțele Aeriene Regale Canadiene

Joi, 14.12.2017, Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Canadiene au desfășurat în comun un exercițiu de poliție aeriană.
La exercițiu au participat o aeronavă C-27J Spartan aparținând Bazei 90 Transport Aerian și două aeronave CF-188 HORNET aparținând Forțelor Aeriene Regale Canadiene. Exercițiul a constat în acordarea de asistență (CF-188 HORNET) echipajului unei aeronave civile (C-27J Spartan) care a pierdut legătura radio cu structurile civile pentru controlul traficului aerian.
Scenariul a avut ca scop antrenarea în comun într-o concepție unitară a forţelor și mijloacelor pe care le execută poliţia aeriană NATO şi creşterea nivelului de cooperare cu aliaţii.

***
Poliția Aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.
Patru aeronave CF-188 HORNET ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au sosit duminică, 20 august, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Aeronavele și detașamentul canadian Air Task Force Romania este format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-188 HORNET și execută, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană întărită , până la sfârșitul lunii decembrie.
Forțele Aeriene Canadiene iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
Roaf