CONFERINŢA SPARTAN USER GROUP

În perioada 17-19.05.2016, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, s-a desfăşurat „Conferinţa Spartan User Group”.
Activitatea a reprezentat o excelentă oportunitate pentru cooperare între membrii Grupului Utilizatorilor Spartan în vederea identificării soluţiilor comune de rezolvare a problemelor operaţionale/tehnice care pot apărea în exploatarea la sol şi în zbor a aeronavelor de tip C-27J Spartan.
La activitate au participat reprezentanţi din cadrul ţărilor care utilizează acest tip de aeronavă, ca: Australia, Bulgaria, Ciad, Grecia, Italia, Lituania, Maroc, Mexic, Peru, Slovacia, SUA, Zambia, precum şi reprezentanţi din cadrul Alenia Aermacchi SpA, European Defence Agency şi Rolls-Royce.
România este a doua ţară, după Italia, din cadrul Grupului Utilizatorilor Spartan care a organizat această activitate la nivel mondial, cu impact deosebit asupra Armatei României, în general, şi Forţelor Aeriene Române, în special.
Primele astfel de conferinţe au fost organizate, de către Forţele Aeriene Italiene, în anii 2008, 2014 şi 2015, cu participarea tuturor statelor care au în dotare acest tip de aeronavă.
Conferinţele urmează a fi organizate anual, prin rotaţie şi de către celelalte naţiuni care exploatează aceste aeronave, astfel, în anul 2017 conferinţa va fi organizată de către SUA, iar în 2018 de către Australia.


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
Roaf