BAZA 86 AERIANĂ ANIVERSEAZĂ 63 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

„Nu înălţimea la care ai ajuns contează, nici tipul de avion cu care ai zburat, ci ceea ce rămâne în sufletul tău din înălţimile pe care le-ai atins.” Doru Davidovici

În anul 1952, pe aerodromul Deveselu, se înfiinţează Regimentul 206 Aviaţie Vânătoare Tactică Reactivă ca unitate componentă a Diviziei 66 Aviaţie Vânătoare Tactică din zona de operaţii de Sud-Est a României.
În perioada 1953-1955, Regimentul 206 Aviaţie Vânătoare Tactică Reactivă îşi desfăşoară activitatea pe aerodromul Ianca, şi începând cu anul 1955 iese din compunerea Diviziei 66 Aviaţie Vânătoare Tactică şi trece în subordinea Diviziei 23 Aviaţie Tactică prin dislocare pe aerodromul Otopeni. După dislocarea pe acest aerodrom, regimentul a fost înzestrat cu aeronave MIG-17 PF Fresco, primele avioane de vânătoare din România care aveau radar de interceptare.
Unitatea militară de la Borcea s-a aflat dintotdeauna în elita aviaţiei militare române. În acest sens, stau mărturie generaţiile de piloţi de vânătoare formate pe aerodromul de lângă braţul Borcea şi rezultatele foarte bune obţinute pe parcursul a mai mult de şase decenii.

UN SINCER ŞI CĂLDUROS „LA MULŢI ANI”!


© Copyright Fortele Aeriene Romane
Certmil
Roaf